Nieuws vanuit De Keerkring

Op zoek naar een passende zorgverzekering? 
Op 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun aanvullende pakketten met de daarbij behorende premies bekend gemaakt. Voor een hoop mensen het moment om te bekijken welke zorgverzekering in 2021 het best passend is.
Er zijn diverse aanvullende dekkingen vanuit de zorgverzekering om antroposofisch geneeskundige behandelingen vergoed te krijgen. De vergoeding vindt dan plaats onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’. Daarnaast moet er aan de voorwaarden van de verzekeraar worden voldaan. Bekijk de website van de Zorgwijzer voor een overzicht van deze zorgverzekeringen met hun aanvullende dekkingen.
Vergelijk hier in 5 stappen welke zorgverzekering het best bij uw situatie past.
Indien u nog vragen heeft, kunt u bellen met Aon (voorheen Flexis Benefits). Tel: 040 – 261 18 88.

De nieuwe Ita komt eraan….
Rond 4 december valt de nieuwe Ita weer op de mat bij onze leden. Thema van deze Ita ontlenen we aan de medische conferentie ‘Crossing Bridges –Being Human!’ Een impressie:
Kinderarts Edmond Schoorel: ‘Hoe jonger het kind is, hoe meer de omgeving zich moet ontwikkelen opdat het kind zich kan ontwikkelen.’ Tandarts Peter Borm: ‘De vorming van het volwassen gebit hangt nauw samen met hoe je jezelf ontwikkelt.’ Hoe zorg je ervoor dat de antroposofie gaat leven in wat je doet? Verpleegkundige Anita Weerman vindt het nog altijd een inspirerende vraag. Je thuis voelen in de echte wereld heet: hechten. Hoe kunnen kinderen zich verbinden in tijden van corona? Warmteprocessen zijn onlosmakelijk verbonden met ons mens zijn. Een metaal als koper laat ons zien hoe. Je thuis voelen in de echte wereld heet: hechten. Hoe kunnen kinderen zich verbinden in tijden van corona?  Anita Weerman is verbonden aan Rozemarijn, een antroposofische zorginstelling in Haarlem en dit is de link naar het mooie interview.

https://keerkring.antroposana.nl/wp-content/uploads/sites/9/2020/01/voorpagina-ita-20-03-hires-scaled.jpg

 

De afgelopen jaren merken we dat de zorg die we zo belangrijk vinden steeds meer onder druk komt te staan en dat het belangrijker wordt dat Antroposana, namens iedereen die er gebruik van maakt, strijdt voor het behoud van deze zorg. Wilt u de belangenbehartiging van Antroposana steunen? En bent u zelf al lid? Een aantal zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel het lidmaatschap U kunt ook  een lidmaatschap cadeau geven…..

Wij wensen u allen voor nu een mooie adventstijd toe en straks een hele goede Kersttijd in goede gezondheid.
Hartelijke groet , Aggie, André, Wimmy en Hilda

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.