Uw donatie in 2021 aan het Solidariteitsfonds
Dankzij de jaarlijkse gift van onze donateurs kan het Solidariteitsfonds van de Keerkring tegemoet komen in kosten voor antroposofische gezondheidszorg, die niet door de verzekering vergoed worden. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen moet U lid zijn van De Keerkring/Antroposana én donateur zijn van ons fonds. Uiteraard is deze steun alleen bedoeld voor hen, die deze kosten niet zelf kunnen dragen. Zie voor meer informatie op onze site https://keerkring.antroposana.nl/solidariteitsfonds/
Dank aan een ieder, die voor 2020 al een donatie aan het Solidariteitsfonds heeft overgemaakt. Vriendelijk verzoek aan hen, die dit nog niet gedaan hebben, hun bijdrage voor 2021 alsnog over te maken op
rekening NL 69 TRIO 0212 1005 48 ten name van Solidariteitsfonds van de Keerkring te Haarlem. Hierbij graag uw naam én voorletters vermelden.

ALV
Noteer alvast in uw agenda de ALV van dit jaar vindt plaats op maandag 31 mei (via Zoom), een schriftelijke uitnodiging hiervoor volgt nog.

Het thema van de eerste Ita van dit jaar is “Kinderen groot brengen- groeipijn- jong zijn in ’20 -‘21” – en is als het goed is- gisteren bij onze leden op de deurmat gevallen.
Omdat deze tijd veel vraagt van ieders vermogen tot inleving en besluitvorming, verwijzen we in deze Ita ook naar meerdere achtergrondartikelen over aspecten waaraan COVID-19 raakt. Van praktische tips tot beschouwender stukken, van nieuwsberichten tot wetenschappelijke artikelen.
Als gezondheidsvereniging geeft Antroposana alleen dit advies: informeer jezelf goed en grondig opdat je tot een gedragen besluit kunt komen.
Antroposofisch arts Jaap van de Weg benoemde vorige lente al het onderliggende vraagstuk dat iedereen voor zichzelf zal moeten zien te beantwoorden:
“Waar gaat het in je leven om? Gaat het om genieten en gezond en gelukkig zijn? Of gaat het om een ontwikkeling doormaken? Deze vraag is een persoonlijke, en behoort tot de innerlijke vrijheid.” (Trouw, Opinie 28.04.2020). Lees het hele interview.

Wat belangrijk is voor kinderen in een crisis
Kinderarts Michaela Glöckler schreef nóg een boek, wat al wel vertaald is: De coronacrisis – vanuit medisch oogpunt. De paragraaf over wat kinderen nodig hebben in crisistijd lees je hier. Met speciale dank aan uitgeverij Pentagon.      Link volgt

De gang van het sars-cov-2 virus in ons lichaam
Wat verandert er? Wat zijn de consequenties? Wat kunnen we doen? Hierover sprak antroposofisch arts Christina van Tellingen tijdens een symposium over de
coronacrisis op 28 november j.l. Met dank aan de organisatoren van herfstcongres.nl
link volgt

In aansluiting op het thema van deze Ita: Het webinar van 25 maart j.l. van de Antroposofische Vereniging met als thema “Over de dramatiek in het leven van jongvolwassenen. Met welke verwachting komt de nieuwe generatie binnen?” door Gerrie Strik, directeur Vrije Hogeschool is terug te kijken.

Namens het bestuur wens ik u allen een mooie Paastijd toe,
hartelijke groet, Hilda Rijkmans

Reageren is niet mogelijk.