Nogmaals de Wikkelfee

Zo fijn als mensen hun kennis op het gebied van zelfzorg en zelfzorg bij ziekte delen. Voor ons ook heel fijn als dat op het gebied van antroposofische uitwendige behandeling is, die je zelf thuis kunt toepassen.
Zoals we vorige maand de website van antroposofisch verpleegkundige Claudia Linssen-Elfrink noemden en haar Instagrampagina.

Nu brengen we nog een keertje de website van Wikkelfee onder de aandacht waarop staat:
Eeuwenlang gebruiken mensen de geneeskracht van de natuur. Pas in de 20e eeuw raakt deze rijke kennis en de vaardigheid van het uitwendige gebruik naar de achtergrond.
Maar effectief is het nog steeds! We zijn het alleen een beetje vergeten en verleerd.
Laat je verrassen en probeer het uit!

Freya Pardoel, antroposofisch verpleegkundige en eigenaresse van Wikkelfee, schrijft prachtige nieuwsbrieven waar je je op kan abonneren, zij geeft heldere informatie seizoensgebonden zoals ook in haar laatste nieuwsbrief

“29 september was de dag van het Michaëlsfeest.
In dit herfstfeest staat het verslaan van de draak centraal.
Kent u deze legenden: Sint Michaël en de draak en Sint Joris en de draak?
Die verhalen houden ons een moreel kompas voor om ons te verhouden met het goed en kwaad in het leven. Ze inspireren ons om moed te verzamelen en om het gevecht aan te gaan met onze eigen draken.”
“Ná de uitbundige zomer neemt de natuur ons nu mee om meer binnen te leven, het rustiger aan te doen en onze innerlijke wereld te betreden. Dat kan, nét als het herfstweer, soms onstuimig of confronterend zijn. Als een draak, groot of klein.”
“Ieder van ons heeft zo zijn draak of draken, klein of groot.
Als je zo’n draak in de smiezen krijgt – als je er aan ‘ontwaakt” – kun je keuzes maken.
Je kunt de draak in de ogen kijken en proberen te temmen of te verslaan.
Dat vraagt moed en wilskracht.
En liefde: van jezelf en van de mensen om je heen.”
Uit verschillende leeftijdsgroepen beschrijft zij daarnaast een aantal voorbeelden en wat daarbij ondersteunend kan zijn.

Reageren is niet mogelijk.