Interview met Christof Zwart, huisarts en tevens voormalig secretaris van NVAA (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen) over de verkrijgbaarheid van antroposofische geneesmiddelen.

Graag willen wij het interview met Christof Zwart in juli 2019 nogmaals onder de aandacht brengen. Het hele interview is hier terug te lezen.

Een kleine passage uit het interview:
Hoe is het eigenlijk met de duurzaamheid gesteld van antroposofische medicatie?
Antroposofische medicatie kent een enorme toegevoegde waarde, het ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de mens en kent geen of nauwelijks bijwerkingen, dat is dus heel positief, tenzij je echt allergisch bent voor een bestanddeel, zoals voor bijengif. Het zijn natuurlijke middelen, allemaal biologisch dynamisch, die het milieu niet belasten, het wordt allemaal afgebroken. Laatst werd bekend dat er diclofenac (reguliere pijnstiller) in het afvalwater terug te vinden was met alle negatieve gevolgen voor het milieu en ook weer voor ons. Dus naast de goede werking voor de mens kent de antroposofische medicatie ook nog eens géén belasting voor het milieu. Bij voorkeur gebruik je natuurlijk de medicatie, maar mocht je iets over hebben, dan kun je bijvoorbeeld de tube gerust leegknijpen in de groenbak en de lege tube bij het PMB -afval doen (plastic-metaal-blik).

 

Reageren is niet mogelijk.