Borgstichting gesloten.

Tot onze spijt heeft de therapeutische werkgemeenschap de Borgstichting, met ingang van 15 februari, haar deuren moeten sluiten. De Borgstichting was een locatie van de Lievegoed Antroposofische Zorggroep.
Lievegoed is met de GGZ- behandeling gestopt.
Lievegoed Beschermd Wonen aan de Laan van Berlijn gaat wel door.

In de jaren ’85- ’86 hebben een aantal bevlogen mensen de Borgstichting opgestart op de Bakenessergracht in Haarlem. Het aantal deelnemers groeide en in 2000 is de Borgstichting verhuisd naar het prachtige pand aan de Vuurtonstraat, grenzend aan Vrij Waterland.

Therapie met hoofd, hart en handen. De Borgstichting bood een combinatie van therapeutische gesprekken zowel als van non-verbale therapie aan naast o.a. individuele trajecten. Er waren diverse non-verbale therapieën zoals binnen de kunstzinnige therapie werken met klei en steen en een lichaamsgerichte psychotherapiegroep. In het kader van zinvol werken waren er ook mensen werkzaam in de keuken of in één van de vele werkplaatsen, zoals de beroemde houtwerkplaats. Op You tube staan 2 video’s, slechts 5 maanden geleden geplaatst, waarin zowel deelnemers als therapeuten aan het woord zijn en vol trots de locatie tonen.

Veel mensen hebben afgelopen ruim 36 jaar deelgenomen aan programma’s en anderen hebben hun kennis en kunde aangeboden met hoofd, hart en handen. Zo hebben velen een bijdrage geleverd om samen een gemeenschap te vormen. Het was dan ook een schok toen in de tweede helft van oktober bekend werd dat de Borgstichting haar deuren moest sluiten.
Wij wensen alle deelnemers en alle medewerkers het allerbeste op hun verdere pad.

 

Reageren is niet mogelijk.