Antroposana- Twee interessante artikelen uit de Ita van juni:

* ‘Geborgen verzorger’ Deze zomer bestaat de bloeiende opleiding Natuurlijke Kraamzorg tien jaar. Founding Mother Maria Bom vertelt erover en blikt vooruit.

Wat is de waarde van Natuurlijke Kraamzorg? Dit voorjaar heeft de Leidse Hogeschool een tevredenheidsonderzoek afgerond en de uitkomsten van het onderzoek zijn inmiddels gepubliceerd.

 

*Telos In het idyllische Vorden is een bijzonder evenwicht ontstaan tussen antroposofische zorg en bd-landbouw bij Urtica De Vijfsprong. Astrid van Zon leidt dit dubbele bedrijf sinds zes jaar en verkende met haar collega’s de kracht van de plek, de manier van werken en het welzijn van de mensen, dieren en planten die er leven. Astrid van Zon: ‘Met ‘Herstellen in het Groen’ zijn we een van de voorlopers van de Groene GGZ geworden. Gesprekken worden vaker wandelend gehouden en we creëerden een plek in de natuur, waar bijvoorbeeld ook gemediteerd kan worden. We weten allang dat werken op het land bijzonder helend is en we aan het leven van planten en dieren iets kunnen ontdekken over onszelf.’

Reageren is niet mogelijk.